CREATIVITEIT OP MAAT

Donderdag 14 juni 2018
Open inschrijving

Een training waarin je tijdens de eerste twee dagdelen een aantal creativiteitstechnieken leert.Tijdens het derde dagdeel maak je kennis met de Zes Denkhoeden van Edward de Bono.

De drie dagdelen samen geven  voldoende vaardigheden om de technieken in je werksituatie (of privé) toe te kunnen passen. Deze training leent zich bij uitstek om direct specifieke vragen of problemen van jouw werk of uit je bedrijf te gebruiken als oefenmateriaal zodat je aan het einde van de training tientallen ideeën hebt om te kunnen toepassen.

Onderdelen in de training zijn:

1. De juiste vraag stellen: focussen, waarover wil ik (creatieve) ideeën? De juiste vraag stellen aan het begin van het creativiteitsproces is van cruciaal belang om het gewenste resultaat te bereiken.

2. Creativiteitstechnieken
De tweede stap is het leren van verschillende creativiteitstechnieken. Tijdens de training worden drie verschillende creativiteitstechnieken geleerd, waarmee je ideeën kunt generen. De drie creativiteitstechnieken zijn: alternatieven bedenken, persoonlijke analogie en willekeurig startpunt.

3. Ideeën rubriceren/oogsten
Vervolgens leer je om de ideeën te rubriceren [oogsten], zodat je de verschillende soorten ideeën op de juiste manier verder kunt ontwikkelen.

4. Ideeën behandelen: kaders
Daarna ga je de ideeën behandelen en worden er de van tevoren vastgestelde kaders bij geplaatst, zoals tijd, draagvlak, budget, enz.

5. Ideeën verrijken en verder brengen: de Zes Denkhoeden
Als laatste leer je de ideeën verder te brengen (in de organisatie of bij je opdrachtgever) en eventueel te verrijken met de techniek van de Zes Denkhoeden.


Duur training
De training Creativiteit op maat duurt drie dagdelen. Bij de training wordt gebruik gemaakt van het de Bono trainingsmateriaal.
Voor bedrijfstrainingen wordt in overleg met de opdrachtgever het programma ingedeeld.

Gelicentieerde trainers
De training Creativiteit op maat wordt gegeven door de Bono gelicentieerde trainers. De trainers zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van lateraal denken en worden tweejaarlijks opnieuw gecertificeerd.

Andere trainingen van EenEnEen:
Lateraal Denken, vijf dagdelen
Adviesvaardigheden, twee dagdelen
Mindmappen, 1 dagdeel
De Zes Denkhoeden, 2 dagdelen

Voor meer informatie over trainingen, data en prijzen, neem contact op met EenEnEen

 

Klik hier om je aan te melden voor deze training!
 

 

 

Nieuwsgierig? Neem gerust contact met ons op.